Autobusu braucieni
Ceļojuma nosaukums | Izlidošanas / izbraukšanas datumi | ||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
2024 | 2025 | ||||||||||||
Nv | Dc | Jn | Fb | Mr | Ap | Ma | Jn | Jl | Ag | Sp | Ok | ||
Ziemassvētku Ventspils no 35.00 € (0 naktis)
| 21 |
Ceļojuma nosaukums | Izlidošanas / izbraukšanas datumi | ||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
2024 | 2025 | ||||||||||||
Nv | Dc | Jn | Fb | Mr | Ap | Ma | Jn | Jl | Ag | Sp | Ok | ||
Ziemassvētku Ventspils no 35.00 € (0 naktis)
| 21 |
Latvija ir viena no trim Baltijas valstīm un atrodas starp Igauniju un Lietuvu. Pasaules kartē Latvija ir atrodama Eiropas ziemeļaustrumos, Baltijas jūras austrumu krastā.
Latvijas ainavu raksturo zemienes un paugurainas kalnienes. Lielākā valsts daļa atrodas ne augstāk kā 100 metrus virs jūras līmeņa, līdz ar to Latvijā nav augstu kalnu, toties ir daudz upju un ezeru.
Platība: 64 589 km2
Kopējais nacionālās robežas garums: 1862 km
Latvijas un Baltijas jūras krasta līnijas garums: 494 km
Iedzīvotāju skaits: 1 992 000 miljoni (2014)
Valsts galvaspilsēta: Rīga
Latvijas kultūrvēsturiskie novadi: Kurzeme, Zemgale, Vidzeme, Latgale
Lielākais ezers: Lubāns, 80,7 km
Dziļākais ezers: Drīdzis, 65,1 m
Garākā upe Latvijas teritorijā: Gauja, 452 km
Lielākā upe: Daugava, 1005 km (Latvijas teritorijā: 352 km)
Augstākais punkts: Gaiziņkalns, 311,6 m
Lielākās pilsētas:
Rīga ~ 715 978 iedzīvotāji
Daugavpils ~104 870 iedzīvotāji
Liepāja ~ 85 149 iedzīvotāji
Jelgava ~ 65 630 iedzīvotāji
Jūrmala ~ 56 069 iedzīvotāji
Ventspils ~ 43 088 iedzīvotāji
Nacionālā virtuve
Laikam ejot latviešu virtuve ir mainījusies, aizgūstot un mainot ēdienus citu tautu kultūru ietekmē. Mūsdienās latvieši gan vāra boršču un taisa rosolu (slāvu tautu nacinālie ēdieni), gan Jāņos cep šašliku, un Ziemassvētkos piparkūkas (raksturīgas Vācijas kultūrai), bet tradicionālā latviešu virtuve kopumā bija bez izteiktām garšvielām, garšas uzlabošanai parasti tika lietoti sīpoli, ķiploki un ķimenes, saldināšanai - medus. Ikdienā, ēdienu pagatavošanai, galvenokārt izmantoja labību – auzas, prosu, grūbas, rudzus, kviešus un miežus. No tās cepa maizi un vārīja putras. Tāpat ēdiena sagatavošanā izmantoja arī kaņepes, skābenes, zirņus, pupas, rāceņus, kāļus, kāpostus, bietes, rutkus, ķirbjus, burkānus un kartupeļus.
UZMANĪBU:
Latvijā ir aizliegts uz ielas atrasties ar atvērtu alkohola taru. Ja alkohola pudele ir atvērta, pudeles iesaiņojumam ir jānosedz etiķete, kas norāda uz alkoholisku produktu. Pretējā gadījumā jums var tikt piemērots administratīvais sods par noteikumu neievērošanu. Vadot automašīnu, maksimālais pieļautais alkohola daudzums asinīs ir 0,5‰.